четвртак, 25. фебруар 2010.

Potpredsjednik Opštine Bar Dragan Simović i Ron van Dartel ambasador Holandije u Crnoj Gori presijecanjem vrpce pred mnogobrojnim zvanicama iz zemlje i regiona svečano su otvorili poslovni inkubator u Baru.
Najveći biznis inkubator u Crnoj Gori je zajednički projekat Opštine Bar i holandske organizacije SPARK, odnosno „Business Start-up Centra Bar".

Na prostoru od 1000 m2 smješteno je 20 savremeno opremljenih kancelarija koje su namijenjene kako mladim preduzetnicima koji tek započinju svoje poslovne djelatnosti i novoosnovanim kompanijama, tako i kompanijama koje već rade ali imaju potrebu da se prošire ili nađu odgovarajući prostor. Oni će moći da pod veoma povoljnim uslovima zakupe kancelarijski prostor, dobiju konsultantske usluge, besplatno registruju preduzeće, pohađaju obuke poslovnih vještina i imaju pristup bankarskim kreditima.

- Ovo je još jedan u nizu projekata koji smo uspješno realizovali sa holandskom organizacijom SPARK, odnosno Business Start Up (Biznis start ap) centrom iz Bara.Smanjivanje siromaštva među mladima, ženama i ugroženim grupama posredstvom otvaranja novih radnih mjesta u postojećim preduzećima i osnivanjem novih malih i srednjih preduzeća bio je zajednički cilj oko koga su se, potpisujući još 2007. godine protokol o saradnji, okupili Opština Bar, holandska organizacija ATA, sada SPARK, i još devet lokalnih partnera. Otvaranje ovog poslovnog inkubatora predstavlja krunu naše dosadašnje saradnje - kazao je potpredsjednik Simović naglašavajući da će barska lokalna uprava i ubuduće podržavati one projekte koji omogućavaju otvaranje novih radnih mjesta i razvoj preduzetništva, jer to istovremeno znači i bolji životi standard građana Bara.

Ambasador Holandije je izrazio zadovoljstvo što se na otvaranju poslovnog inkubatora okupilo toliko mladih ljudi. -U Holandiji 99% prihoda potiče iz malih i srednjih preduzeća. Ovaj inkubator u Baru je zaista prestižno mjesto koje nudi dosta pogodnosti koje treba iskoristiti za razvoj vaših MSP - zaključio je van Dartel.

Нема коментара:

Постави коментар